The Top-Heavy Custom - Milenburg Joys

Zelfstandig kunnen wonen maar toch met zorg in een zorgwoning.

Posted Jan. 24, 2017, 4:14 p.m. By riftforgiff

Zelfstandig kunnen blijven wonen is voor vele mensen op leeftijd een erg belangrijk gegeven en zolang deze niet grotendeels afhankelijk zijn van hulp en zorg van anderen is dit eigenlijk ook de beste oplossing. Waarom immers niet als je nog vanalles zelf kan doen. Soms kan het daarentegen wel goed en handig zijn dat er soms eens iemand langs komt om wat hulp te bieden of die snel ter plaatse kan zijn in geval van nood, en daar is een zorgwoning of een serviceflat het perfecte alternatief dat zowat tussen de twee ligt, je woont niet meer volledig op je zelf en dus ook niet voor alles volledig op jezelf aangewezen, maar aan de andere kant heb je nog altijd alle zelfstandigheid en vrijheid om te doen en laten wat je zelf wilt. Het is enkel dat je zelf vindt dat je hulp of zorgen nodig hebt dat er een zorgverlener je bijstaat.
 

Aangepast voor meer hulpbehoevenden.

Ook voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of een rollator zijn deze woningen speciaal aangepast waarbij alle ruimtes ruim zijn opgesteld en alles goed toegankelijk is.  Ook de badkamer is speciaal ingericht voor minder mobiele bewoners.
 

Nabij contact met medebewoners.

Een van de meest aangename aspecten volgens bewoners van zorgwoningen vinden zij zelf is het contact met andere medebewoners en het personeel. Er zijn immers in dergelijke gebouwen en complexen algemene ruimtes beschikbaar waar de bewoners elkaar kunnen ontoeten en een kop koffie drinken en wat kletsen of andere activiteiten kunnen doorgevoerd worden en zo wordt er een hechte dichte band gecrëeerd onder de bewoners en de verplegers. Voor mensen die lang alleen hebben gewoond en dit vaak in alle eenzaamheid kan dit al een ware herademing beschouwd worden om terug zo contact te kunnen hebben met andere mensen en daar fleuren ze gelijk van op.